lauantai 3. kesäkuuta 2017

Pormestarin muotokuvan paljastus, osa.1.

Vahtimestari Ahto Skunkki tarkisti että vieraskirja oli eteisessä valmiina taidenäyttelyn avajaisissa. Vierailijat saivat jättää terveisensä halutessaan kirjaan.


Helene Von Pingviinin taidemaalaus "kaverukset" oli asetettu vieraskirjan yläpuolelle esille. Ahto otti avaimet esille ja kävi avaamassa monitoimitalon ovet. Vieraita alkoi pikku hiljaa saapua avajaisiin jossa ensimmäisenä oli tarkoituksena paljastaa pormestarin juhlamuotokuva.
-Hyvää päivää arvon avajaisvieraat. Olemme kokoontuneet tänne juhlataidenäyttelyyn paljastamaan Sylviankylän pormestarin Reino Suklaapupun muotokuvan. Saimme vaimoni Violan kanssa pyynnön toimia seremonia mestareina ja muotokuvan paljastajina. Kaupungin johtaja Kyösti Conankka aloitti puheensa. Hän oli perheineen saapunut kaupungista paljastamaan muotokuvan.


-Otimme tehtävän ilolla vastaan ja meillä on ilo julkistaa taidemaalari Helene Von Pingviinin maalaama muotokuva. Kyösti jatkoi ja otti satiinipeitteestä kiinni.


Vieraat odottivat innolla miltä pormestarin muotokuva näyttäisi. Paikalla oli niin pormestarin kuin Helenen sukulaisia sekä monet kyläläiset. Näyttely olisi esillä monitoimitalossa kuukauden joten kaikilla olisi hyvin aikaa vierailla näyttelyssä.


-Hyvät avajaisvieraat, oletteko valmiina? Kyösti kysyi. Viola ohjasi heidän perheen pienet lapset sivummalle ja Reino tuli muotokuvansa vierelle.


-Olemme. Yleisö huudahti.
Kyösti vetäisi satiinipeitettä alaspäin ja taulun sininen kulmaus paljastui esille.


-Ja nyt hyvät vieraat, Pormestarimme Reino Suklaapupun juhlamuotokuva. Olkaat hyvä. Kyösti vetäisi satiinipeitteen pois muotokuvan edestä ja muotokuva paljastui.


-Sehän on ihan pormestarin näköinen. Joku lapsista kuiskasi yleisössä. Viola otti satiinipeitteen ja taitteli sen syliinsä. Yleisö alkoi taputtaa innokkaasti.


-Kiitoksia, kiitoksia. Reino kiitteli.
-Omasta puolestani kiitos kuuluu Helene Von Pingviinille että hänellä oli aikaa toteuttaa tämä muotokuvan maalaus sekä tämä taidenäyttely kokonaisuudessaan. Haluamme minun ja vaimoni Elsan puolesta kiittää Heleneä tästä työstä. Tuletko tänne eteen Helene. Hän jatkoi. Helene saapui eteen ja sai raikuvat aplodit yleisöltä. Reino kiitteli vielä kättelyiden myötä taidemaalaria.



-Haluamme vielä ojentaa sinulle Sylviankylän puolesta nämä kukkaset että ehdit aikatauluiltasi osallistua tähän juhlahetkeen. Elsa Suklaapupu kiitti ja ojensi kukkakimpun Helenelle.
-Kiitoksia kovasti teille sekä koko Sylviankylän väelle. Olen otettu ja tätä näyttelyä oli ilo olla toteuttamassa. Helene piti pienen kiitospuheen yleisölle.


-Sen enempää teidän aikaanne viemättä toivotan omastakin puolestani teidän tervetulleeksi näyttelyyn ja julistan täten näyttelyn avatuksi. Olette sydämellisesti tervetulleita katsomaan taidenäyttelyn maalauksia. Helene vielä jatkoi ja niinpä vieraat pääsivät muotokuva paljastuksen jälkeen katsomaan taidenäyttelyn maalauksia.


KIITOKSET KATJA.I. muotokuvamaalauksesta ja muistakin taidenäyttelyn maalauksista. Tarina jatkuu vielä toisessa ja kolmannessa osassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti