sunnuntai 13. elokuuta 2017

Saunamökillä ulkovessa

Marja-Leena Hiireläinen pesi käsiään huusin sivussa. Hänen poikansa Pasin perheen kesällä ostamalla saunamökillä ei ollut sisävessaa, vaan ulkohuusi.


Ulkohuusi oli täysin toimiva, vaikka lapset alkuunsa vierastivatkin ulkohuusia. Marja-Leena otti seinustalta siivousvälineet, sillä hän oli menossa siivoamaan saunamökistä irtoroskia. Remontti saunamökin sisätiloissa oli vielä täysin kesken, mutta onneksi pihalla riitti puuhaa ja tekemistä.


-Mennään tänne Eini, äiti käy huusissa. Riitta Tammihiiri tuli huusille perheen nuorimman lapsen kanssa.


-Kastellaan sen jälkeen vasta kukkaset. Hän jatkoi.
-Eini, mummi on täällä. Päästetään äiti käymään vessassa. Marja-Leena sanoi nähtyään Einin.
-Eini taitaa olla nyt niin äidin perässä kiinni ettei mikään käy. Riitta totesi ja avasi huusin oven.


-Minä menen keräämään mökistä irtoroskat, josko sitten pääsisi vihdoin lattiaan tekemään vesieristyksiä. Marja-Leena sanoi.
-Me tullaan auttamaan. Riitta sanoi.
-Ei kannata, siellä on sen verran irtoroskaa että Eini voi pistää roskia suuhunsa. Marja-Leena totesi ja lähti sitten saunamökille.
-Eini, olehan nyt nätisti tässä kun äiti käy vessassa. Tule vähän sivummalle niin äiti pääsee sinne sisälle myös. Riitta sanoi kun Eini oli valloittanut huusin oviaukon.


Eini siirtyi sivummalle ja Riitta pääsi käymään asioillaan. Huusissa oli lehtiä joita sai lueskella jos oli isommalle hädälle asiaa, samoin Pasi oli tuonut kärpäslätkän jos kärpäset olivat häiriöksi.


-Eini, tiedätkö miksi tämä huusi on sininen? Riitta jutteli samalla kun laittoi kuiviketta huusin pönttöön käytyään asioilla.


-Entisaikaan ajateltiin että kun huusi on maalattu siniseksi, se vähentää kärpästen määrää. Siksi tämäkin on varmasti alunperin tehty siniseksi. Hän kertoi. Eini vähät enää kuunteli, hän oli jo kontannut huusista ulos ja oli menossa tutkimaan kukkia.
-Odotahan nyt nuori neiti. Riitta toppuutti ja kiiruhti Einin perään ja kävi pesemässä kädet.
-Nyt voidaan kastella ne kukkaset. Hän jatkoi ja he kastelivat huusin toisella puolella olevat kesäkukkaset.



Isompien lasten ilakointi äänet kuuluivat pihavaraston suunnalta ja Riitta ajatteli seuraavaksi mennä sinne katsomaan mitä lapset tekivät siellä.

( Jatkuu seuraavassa tarinassa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti